ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΗΒΑΣ

24.08.2021

Ο Κάτω Εαυτός

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΦΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ο Κάτω Εαυτός

 

Θεατρική παράσταση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών στα πλαίσια του θεσμού

 

«Όλη η Ελλάδα –Ένας πολιτισμός»Θέρος 2021

 

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας, συμμετέχοντας στο θεσμό «Όλη η Ελλάδα – Ένας Πολιτισμός», που διοργανώνει το ΥΠ.ΠΟ.Α., παρουσιάζει την θεατρική παράσταση «Ο Κάτω Εαυτός», στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών.

Ημερομηνίες εκδήλωσης: Τρίτη 24 & Τετάρτη 25 Αυγούστου2021 Έναρξη παράστασης: 21.00 Ο Κάτω Εαυτός Μενίδι – Κολωνάκι: ένα αρχαίο υδραγωγείο δρόμος.

Φαντάσου ένα ρωμαϊκό υδραγωγείο που λειτουργεί ακόμη χίλια εννιακόσια χρόνια μετά την κατασκευή του… Ένα τεχνητό ποτάμι που κυλάει αθέατο στο υπέδαφος της πόλης… Ένας άνθρωπος διασχίζει το Αδριάνειο Υδραγωγείο της Αθήνας, σε μια υπόγεια διαδρομή είκοσι χιλιομέτρων. Η σκληρή δοκιμασία του στην υπόγεια στοά θα δώσει φωνή στο μνημείο, θα το φέρει ξανά στο φως. Ακολουθώντας με γεωγραφική ακρίβεια τη γεωμετρία και τα χαρακτηριστικά του μνημείου, ο Κάτω Εαυτός επιχειρεί μια βουτιά στον κατακόρυφο άξονα, ένα ταξίδι στα άδηλα βάθη, στον Κάτω Εαυτό της πόλης, αλλά και τον δικό μας. Ο Θάνος Κοσμίδης στα συνθεσάιζερ και άλλα όργανα, η Ειρήνη Αλεξίου στον χορό και η Φένια Σχοινά στο μικρόφωνο, μας προ(σ)καλούν να ανακαλύψουμε τι βρίσκεται κάτω από τα πόδια μας.

 

Συντελεστές Σύλληψη – Έρευνα: UrbanDig Project – Παναγιώτα Πανταζή Κείμενο: Παναγιώτα Πανταζή Σκηνοθεσία: Γιώργος Σαχίνης Μουσική: Θάνος Κοσμίδης Χορογραφία: Ειρήνη Αλεξίου Σκηνικά – Κοστούμια: Άννα Μαγουλιώτη Προβολές: Ανέστης Ανέστης Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα Ερμηνεύουν: Φένια Σχοινά, Ειρήνη Αλεξίου, Θάνος Κοσμίδης Παραγωγή: «Όχι παίζουμε»

Χρήσιμες πληροφορίες Η εκδήλωση προσφέρεται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Το μόνο αντίτιμο είναι το εισιτήριο για την είσοδο στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών (γενική είσοδος: €6, μειωμένο: €3).

Μέγιστος αριθμός θεατών: Πενήντα (50) άτομα.

Είναι υποχρεωτική η ηλεκτρονική προκράτηση θέσης στο σύνδεσμο που ακολουθεί: https://digitalculture.gov.gr/2021/08/o-kato-eaftos-archeologiko-mousio-thivon/ Για κάθε παράσταση υπάρχει ξεχωριστή ηλεκτρονική προκράτηση. Για λόγους ασφαλείας και για την αποφυγή συνωστισμού συνίσταται η έγκαιρη προσέλευση, 30 λεπτά πριν την έναρξη της εκδήλωσης. Μετά την έναρξη η είσοδος δεν επιτρέπεται. Σημειώνουμε ότι οι θεατές θα πρέπει να τηρούν τις οδηγίες και συστάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων COVID-19 του Υπουργείου Υγείας για την ασφαλή προσέλευση στον αρχαιολογικό χώρο. Ισχύει ο κανόνας της απόστασης των 1,5 μέτρων κατ’ ελάχιστον για ανοικτούς χώρους και 2 μ. για κλειστούς χώρους. Στα μουσεία είναι υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας. Ενημερώνουμε, τέλος, ότι είναι υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας από κάθε θεατή, κατά την είσοδό του και μέχρι την τοποθέτησή του στη θέση του, καθώς και κατά την έξοδό του (ΚΥΑ αρ. Δ1α/Γ.Π. οικ./44076, ΦΕΚ 2798/Β΄/11-07-2020).