ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΗΒΑΣ

04.07.2024

Εβδομάδα Ιστορικής Αναβίωσης – Πλαταιές 2024

 

Εβδομάδα Ιστορικής Αναβίωσης – Πλαταιές 2024

 

Βιωματικές – εκπαιδευτικές δράσεις στον Αρχαιολογικό Χώρο των Πλαταιών και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών

 

22-27 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024

 

Δελτίο Τύπου

 

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας, ο Διεθνής Σύλλογος Ιστορικής Αναβίωσης «Hoplologia», η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ο Δήμος Θηβαίων και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλαταιών «ΩΕΡΟΗ» σας προσκαλούν στην εβδομάδα βιωματικών δράσεων που συνδιοργανώνουν στον Αρχαιολογικό Χώρο των Πλαταιών και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών.

 

Την εβδομάδα 22-27 Ιουλίου ταξιδεύουμε πίσω στο χρόνο με τη βοήθεια της ιστορικής αναβίωσης, που αποτελεί ένα μέσο για την κατανόηση και την εκμάθηση ποικίλων εκφάνσεων της αρχαιότητας. Η αναβίωση ή ιστορική αναπαράσταση είναι μια πολυδιάστατη ενασχόληση, που ως γενικό στόχο έχει τη βαθύτερη κατανόηση ενός ιστορικού γεγονότος ή μιας ιστορικής εποχής γενικότερα. Οι δράσεις του 2024 έχουν σκοπό να φέρουν σε επαφή ανθρώπους ποικίλων κλάδων και ειδικοτήτων από όλον τον κόσμο, ώστε να γίνει ευρύτερα γνωστή η σημασία της βιωματικής εμπειρίας σε ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους, μέσω της επιστημονικά τεκμηριωμένης έρευνας γύρω από την καθημερινή ζωή και τις στρατιωτικές πρακτικές της αρχαιότητας.

 

Όλες οι δράσεις είναι δωρεάν για το κοινό. Για την ομαλή διεξαγωγή των δράσεων στον Αρχαιολογικό Χώρο Πλαταιών, θα τηρηθούν αυστηρά μέτρα πυροπροστασίας. Για τη συμμετοχή σε δράσεις ανοικτών χώρων είναι απαραίτητο να διαθέτουν οι επισκέπτες αντηλιακά μέτρα προσωπικής ασφάλειας, άνετα παπούτσια και νερό.

 

Το αναλυτικό πρόγραμμα στο συνημμένο αρχείο

Οι ανωτέρω δράσεις δεν θα μπορούσαν να υλοποιηθούν χωρίς την υποστήριξη από χορηγούς, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά: SOLARBEAM A.E., Ελληνικά Καλώδια, ΚΑΤΣΕΛΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΙΚΕ – DIMKAT, Akriotou Microwinery, ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ ΟΕ

Συνημμένα αρχεία