ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΗΒΑΣ

22.08.2021

Αυγουστιάτικη Πανσέληνος στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χαιρώνειας

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

 

ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

«ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ 2021»

 

Αυγουστιάτικη Πανσέληνος στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χαιρώνειας

 

Κυριακή 22 Αυγούστου

 

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας, συμμετέχοντας στο θεσμό «ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ 2021», που διοργανώνει το ΥΠ.ΠΟ.Α., σας προσκαλεί σε μία καλοκαιρινή βραδινή επίσκεψη, υπό το φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χαιρώνειας.

Οι εκθέσεις και οι αύλειοι χώροι των Μουσείων θα παραμείνουν ανοιχτά για το κοινό, με ελεύθερη είσοδο, την Κυριακή 22 Αυγούστου 2021, και πέραν του κανονικού ωραρίου λειτουργίας, ως εξής:

Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών: 20.00-22.00

Αρχαιολογικό Μουσείο Χαιρώνειας: 19.00-21.00

 

Σημειώνεται ότι οι επισκέπτες κατά την επίσκεψή τους θα πρέπει να τηρούν τις οδηγίες και συστάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων COVID-19 του Υπουργείου Υγείας για την ασφαλή προσέλευση στον αρχαιολογικό χώρο, όπως αυτές θα ισχύουν κατά την συγκεκριμένη ημερομηνία. Σε κάθε περίπτωση, ισχύει ο κανόνας της απαιτούμενης απόστασης ασφαλείας των 1,5 μέτρων κατ’ ελάχιστον για ανοικτούς χώρους και 2 μ. για κλειστούς χώρους, η επίσκεψη σε ολιγομελείς ομάδες, ενώ είναι υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας. Στα πλαίσια των μέτρων αποφυγής συνωστισμού και διασποράς του ιού COVID-19 ισχύει περιορισμός στον αριθμό ατόμων που επισκέπτονται ταυτόχρονα κάθε μουσείο και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.