ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΗΒΑΣ

14.05.2023

«ἥδε ἡ θάλασσα-Αντίκυρα 4 εποχές»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ἥδε ἡ θάλασσα-Αντίκυρα 4 εποχές»

 

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας και η Αλλοτροπία, συνδιοργανώνουν, την Κυριακή 14 Μαΐου 2023 στην Αντίκυρα εικαστική δράση, όπου 18 ζωγράφοι θα ζωγραφίσουν την Αντίκυρα από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Ένα από τα σημαντικότερα Αρχαιολογικά Μουσεία της χώρας μας, το Αρχαιολογικό Μουσείο της Θήβας, συνεργάζεται και θέτει υπό την αιγίδα του, την εικαστική πρόταση, του Μουσείου της Αλλοτροπίας, με τίτλο:

 

«ἥδε ἡ θάλασσα-Αντίκυρα 4 εποχές»

 

Προσκεκλημένος και συνεργαζόμενος στη δράση, ο Εικαστικός Σύλλογος «Ιωάννης Σπηλιόπουλος 1906-1975», τα μέλη του οποίου, καταξιωμένοι ζωγράφοι, θα αποτυπώσουν στον καμβά την Αντίκυρα στον χώρο και στον χρόνο. Μια διαδρομή από τους μυθολογικούς χρόνους και την αρχαιότητα ως το σήμερα.

Ένα μάθημα τοπικής ιστορίας με «εργαλεία»  την ματιά και τους χρωστήρες  ζωγράφων, που εκ του φυσικού και έχοντας ως συνοδοιπόρους στο «ταξίδι» τους αυτό, την επιστημονική πένα της αρχαιολόγου Εύης Τσώτα, την συγγραφική πένα του Δημήτρη Τζουβάλη και τον φωτογραφικό φακό του Λουκά Καπερώνη, σε ένα «ταξίδι», που στόχο έχει να δημιουργήσει ένα εικαστικό αποτύπωμα της περιοχής, το όποιο θα παρουσιασθεί ως ενιαία έκθεση στην Αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων της Αλλοτροπίας και σε άλλους χώρους πολιτισμού. Τα έργα θα παραμείνουν, ως δωρεά των καλλιτεχνών, στο Μουσείο της Αλλοτροπίας και θα ενσωματωθούν στην μόνιμη συλλογή της Πινακοθήκης-Γλυπτοθήκης του.

Επιμέλεια έκθεσης: Δήμητρα Παρασχαράκη, Διευθύντρια Μουσείου Αλλοτροπίας.

Συμμετέχουν αλφαβητικά οι καλλιτέχνες: Αθανασίου Ειρήνη, Διονά Τατιάνα, Καρακώστας Φίλιππος, Λένης Γιώργος, Μαμμή Χαρίκλεια, Μπουράνης Σταύρος, Μαρκάκος Κυριάκος, Νικολούλιας Δημήτρης, Παπαδημητρίου Ελένη, Πολύζου Μαρία, Πρέκα Ευαγγελία, Σκυλογιάννης Θανάσης, Σοφρά Ρούλα, Σπηλιοπούλου Μίνα,Σπηλιοπούλου–Ανδριανού Μαρία, Τσεβά Μαρία,Τσαβαρή Καίτη, Φασουλή Κατερίνα, Φασουλή Ρένα, Φωκά Μαρίνα

Συνδιοργάνωση: ΕΦΑ Βοιωτίας – Μουσείο Αλλοτροπία

Συνεργασία: Εικαστικός Σύλλογος «Ιωάννης Σπηλιόπουλος 1906-1975»

Οργάνωση: Μουσείο Αλλοτροπίας, Αντίκυρα Βοιωτίας.

Χώρος διοργάνωσης: Λιμενοβραχίονας Αντίκυρας

Ημερομηνία: Κυριακή 14 Μαΐου 2023

Ώρες: 11:00-14:00

Είσοδος: Ελεύθερη

 

Με την στήριξη: του Δήμου ΔΑΑ, του Τοπικού Διαμερίσματος Αντίκυρας, του Λιμενικού Ταμείου.

Χορηγοί: Vole Vite, ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, Αλουμίνιο της Ελλάδας, Castello pizza-grill house, Sabbia Espresso Bar, Ξενοδοχείο Porto Arimar, Παραδοσιακό Αποστακτήριο οικογένειας Πενταρίτσα.

Ευχαριστίες: Ευχαριστούμε τον Σπύρο Γουργιώτη για την δημιουργία του αναμνηστικού και  τον Βασίλη Μαράλιο για την δημιουργία του ραδιοφωνικού διαφημιστικού.

Οργανωτές: ΕΦΑ Βοιωτίας, Μουσείο Αλλοτροπίας, Εικαστικός Σύλλογος «Ιωάννης Σπηλιόπουλος 1906-1975»

Χορηγός επικοινωνίας:Ράδιο ΕΝΩΣΗ 97,3 FM (live: radioenosi.gr)

Φωτογραφίες-Βίντεο-Drone: Λουκάς Καπερώνης

 

(φωτογραφία: Μυκηναϊκός φακόσχημος σφραγιδόλιθος από στεατίτη, 13ος αι. π.Χ., από σωστική ανασκαφή στην Αντίκυρα, Αρχαιολογική Συλλογή Διστόμου)